zaterdag 14 maart 2015

Rabarber met vlierbloesemsiroop en Griekse yoghurt


Als het voorjaar begint zie je al snel de eerste rabarber boven de grond komen. Het duurt nog even voordat we het weer uit eigen tuin kunnen halen. Gelukkig had ik nog een zak rabarber in de vriezer liggen.
Vorig jaar kreeg ik van Karin van de blog 'Huistuinenkeukenvertier' een fles zelfgemaakte vlierbloesemsiroop. Leuk om zelf te maken, maar de vraag is hoe vaak je het gebruikt?
Je kunt er limonade van maken (lekker in de zomer als het ijskoud is) of in toetjes gebruiken. De combinatie met rabarber is heerlijk. En omdat de siroop al zoet is, hoef je niet nog extra suiker toe te voegen.

Deze hoeveelheid is genoeg voor 2-4 personen als dessert als je vooral rabarber wilt eten. Je kunt ook een beetje rabarber door een kommetje yoghurt roeren.


Het recept kwam ik tegen op de blog 'Lepeltjeliefde'.


Ingrediënten, 2-4 personen
350 gram rabarber, in stukjes van ongeveer 2cm (ongeveer 3 grote stengels)
3-4 eetl vlierbloesemsiroop
200 ml Griekse yoghurt

Bereiding
Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van ongeveer 2cm groot.
Doe de stukjes rabarber met 3 eetlepels vlierbloesemsiroop in een pannetje. Breng aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zacht koken tot de rabarber gestoofd is en uit elkaar valt. Roer een paar keer voorzichtig.
Laat afkoelen tot lauw of kamertemperatuur (koud uit de koelkast kan ook).
Serveer met een grote schep Griekse yoghurt en druppel er nog wat vlierbloesemsiroop over.

3 opmerkingen:

  1. Leuk om te maken, leuk om weg te geven!
    Hier wordt het ook niet vaak gebruikt, vooral omdat er suiker in zit. Maar af en toe een glas met ijskoud water erop is toch wel heel erg lekker. De voorraad is bijna op, ga van het voorjaar toch maar weer op vlierbloesemjacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je mijn recept hebt geprobeerd! Lucky you, dat je nog vlierbloesemsiroop had staan. Krijg er meteen weer zin in. Gelukkig is het alweer lente en duurt het niet heel lang meer voor de eerste vlierbloesem zich laat zien.... dan ga ik weer plukken :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jouw vlierbloesemsiroop is alweer op begrijp ik?
      Ik zie komende zomer vast weer nieuwe recepten met siroop op je blog verschijnen.
      Groet Judith

      Verwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...