vrijdag 8 mei 2015

Biefstuk met marsala, paddenstoelen en pasta


Kalfsvlees in marsalasaus is een Italiaanse klassieker. Maar niet overal kun je kalfsvlees kopen, dus je kunt ook voor biefstuk kiezen, zoals ik heb gedaan.
Marsala is een rijpe, sherry-achtige zoete Italiaanse wijn, van Sicilië. Lekker om te drinken bij kaas, maar ook om mee te koken. Het wordt bijvoorbeeld in tiramisu gebruikt.

Met de paddenstoelen en salie is het meer een herfst- dan een voorjaarsgerecht. Maar dat maakt niet uit: het is heerlijk!
Volkoren spaghetti is niet alleen gezonder, de smaak past hier ook heel goed bij.



Dit gerecht kwam ik tegen op de blog van Violet. Ik heb de verhoudingen iets aangepast.

Ingrediënten, voor 2 personen
2 biefstukken
2 eetl olijfolie
2 eetl roomboter
1 grote sjalot, fijngesneden
300 gram gemengde paddenstoelen (shiitakes, oesterzwammen, kastanjechampignons...)
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 takjes salie
100 ml marsala
150 ml room
zwarte peper en zout
150 gram volkoren spaghetti

Bereiding
Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Verwarm een eetlepel olijfolie en roomboter in een koekenpan en bak de sjalot glazig. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak ze met de sjalot tot ze net niet gaar zijn. Ze zullen later in de saus nog iets verder garen.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Breng al iets op smaak met peper en zout.
Schep het paddenstoelenmengsel uit de pan en leg apart op een bord.

Kook de spaghetti beetgaar.

Verwarm in dezelfde koekenpan weer een eetlepel olijfolie en boter. Maal peper en zout boven het vlees en bak de biefstukken aan beide kanten bruin tot ze bijna medium gebakken zijn. Bak 2 takjes salie mee.
Haal het vlees uit de pan en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie

Blus de pan af met de marsala. Voeg na een minuut de room toe en laat iets inkoken. Voeg het paddenstoelenmengsel toe. Laat de paddenstoelen niet te lang meekoken, dan slinken ze teveel.
Snijd de biefstuk in plakken en leg ze in de marsalasaus. Schep om en breng op smaak met peper en zout.
Serveer direct (de biefstuk moet niet verder garen) met de spaghetti.
Leg op elk bord een takje salie, of snijd fijn en strooi over het gerecht.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...