zaterdag 16 mei 2015

Mango-kipsalade van Nigella


Deze zomerse salade stond al een tijdje op m'n lijstje om te maken. Mango, gerookte kip en koriander zijn een goede combi. Door de lente-ui en rode peper krijgt het pit en de limoen maakt het fris. Het voelt heel logisch om deze ingrediënten te mengen. Je kunt de sla ook weglaten, maar zo wordt het wel meer een maaltijd dan een bijgerecht.

Dit (aangepaste) recept is van Nigella Lawson uit 'Voor altijd zomer' en zag ik op de blog van Caroline.

Ingrediënten, voor 2 personen
1 mango, in blokjes van ongeveer 1cm
1 lente-ui, in kleine ringetjes
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
sap van 1-2 limoenen (naar smaak)
1 gerookte kipfilet, in blokjes
1 kropje little gem sla, grof gesneden
1 flinke handvol koriander, grof gehakt
1 theel arachideolie
1/2 theel sesamolie

Bereiding
Doe de stukjes mango, lente-ui en rode peper in een kom. Knijp het limoensap erboven en meng met je handen. De hoeveelheid sap uit een limoen kan heel erg verschillen, dus proef of je 1 of 2 limoenen moet gebruiken.
Meng de kip met de sla, de helft van de koriander, de arachide- en sesamolie. Schep het mango-mengsel erop en schep een keer om. Strooi de rest van de koriander erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...