dinsdag 17 juni 2014

Abrikozencake


Een simpele cake met fruit in een gekartelde bakvorm en het ziet er uit als een echt taartje!
De ingrediënten heb ik altijd wel in huis, het beslag is vlug gemengd en de cake is snel gebakken. Ideaal voor als je onverwacht bezoek krijgt en nog net tijd hebt om wat lekkers te bakken.
Voor deze cake kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken, zoals pruimen of kersen.
Het recept zag ik op Carolines blog

Ingrediënten
6 abrikozen, in kwarten
100 gram roomboter, op kamertemperatuur
140 gram poedersuiker
2 eieren
1/2 theel vanille extract
rasp van 1 citroen
200 gram patentbloem
1/3 theel bakpoeder
snuf zout
poedersuiker om mee te bestrooien

Bereiding
Meng de boter met de poedersuiker en mix tot het licht en romig is. Ik doe dat in de KitchenAid.
Meng een voor een de eieren erdoor en klop goed na ieder ei.
Voeg het vanille-extract en de citroenrasp toe en meng.
Voeg bloem, bakpoeder en de snuf zout toe en meng opnieuw (in de KitchenAid of met een spatel).



Vet een bakvorm met een losse bodem en een diameter van 24cm in met boter (een springvorm kan ook).
Lepel het beslag in de bakvorm en verdeel goed. Verdeel de abrikozen over het beslag.
Bak de cake 30 minuten in een oven op 170 graden en controleer of het in het midden goed gaar is. Bak niet te lang, want dan wordt de cake snel droog.
Haal de cake uit de oven, laat afkoelen op een taartrooster en bestrooi met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...