zaterdag 7 juni 2014

Tagliatelle met vis, asperges en witte wijnsaus


Ik vroeg deze week 'wat wil je graag eten vanavond?'
Het antwoord was 'een visstoofpotje met roomsaus en asperges....'
Een echt stoofpotje is het niet geworden, want de vis hoeft maar een paar minuten te garen in de saus. Het is lekker om niet alle vis door de saus te doen, maar ook een paar stukken te bakken in roomboter.
Je kunt variëren met de vis en groente. Met peultjes en broccoli is het ook lekker. Maar voor nu is een combinatie van witte en groene asperges geschikt.

Ingrediënten, voor 2 personen
200 ml slagroom
200 ml visbouillon (kan van 1/2 blokje visbouillon)
100 ml witte wijn
1 sjalot, gehalveerd
1/2 theel gedroogde dille
1 eetl Pastis
5 groene asperges
5 witte asperges
1 wortel, in schuine plakjes
1 zalmfilet
3 scholfilets
2 eetl Hollandse garnalen
1 eetl platte peterselie, grof gehakt
verse tagliatelle
1 eetl roomboter
peper en zout

Bereiding
Doe de slagroom, visbouillon, witte wijn, sjalot, dille en Pastis in een grote steelpan en kook in tot de helft. Breng goed op smaak met peper en zout.
Schil de asperges en snijd het houtige onderste deel eraf (ongeveer 2-3 cm). Snijd de asperges in schuine stukken van ongeveer 4 cm.

Schil de wortel en snijd in schuine plakjes.
Kook de asperges en wortel in gezouten water net gaar.
Kook de tagliatelle in gezouten water.
Snijd de schol en zalm in stukken.

Bak 2 stukken schol en zalm in de roomboter in een koekenpan ongeveer 2 minuten, draai ze om en zet het vuur uit. Leg ze na 1 minuut op een stuk keukenpapier.
Voeg de andere stukken zalm en schol toe aan de wittewijnsaus en verwarm nog ongeveer 2 minuten. Voeg op het laatste moment de Hollandse garnalen toe.

Verdeel de tagliatelle over twee diepe borden. Schep de zalm en schol uit de witte wijnsaus op de pasta. Schep de asperges en wortel erop.
Schenk de witte wijnsaus erover en bestrooi met de peterselie.

1 opmerking:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...