woensdag 25 juni 2014
Salade van rucola, venkel, puy-linzen en halloumi
Venkel is heerlijk is een salade, dat vergeet ik wel eens. Laatst at ik het nog in een gemengde salade met wortel en appel bij een gebakken visje.
Deze combinatie met linzen en rucola is ook erg lekker.
Het recept komt uit het boek 'Veg'. Ik heb zelf de halloumi nog toegevoegd, maar dat kun je ook weglaten. Niet iedereen houdt van deze kaas, die soms een wat piepend geluid maakt als je erin bijt.
Ingrediënten, voor/bijgerecht voor 4 personen
125 gram puy-linzen
1 laurierblad
1 ui, in kwarten
2 handjes rucola (of slamelange)
1 grote venkelknol
1/2 halloumi, in plakken
1 eetl olijfolie
Dressing
2 theel Dijonmosterd
fijngeraspte schil van 1 citroen
2 eetl citroensap
120 ml koolzaad- of olijfolie
snufje suiker
peper en zeezout
Bereiding
Doe de linzen in een pan met de laurier en de ui en kook tot de linzen zacht zijn maar nog wel een bite hebben. Verwijder de ui en het laurierblad en laat de linzen afkoelen.
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen, breng op smaak met peper en zout.
Meng de helft van de dressing door de lauwwarme linzen, zodat ze de smaken goed opnemen.
Snijd de venkel in heel dunne plakken.
Snijd de halloumi in plakken en bak in een koekenpan in de olijfolie op hoog vuur tot de kaas aan beide kanten mooi gekleurd is en iets knapperig wordt. Je kunt de kaas ook grillen in een grillpan, maar dat gaat bij mij niet altijd goed.
Meng de rucola met de linzen en de venkel. Besprenkel met de rest van de dressing en leg de gebakken halloumi erop.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hi! I would like to invite you to join volrecepten.nl to share your recipes with our users and increase the traffic to your blog.
BeantwoordenVerwijderenOn the front page we display the photo of the recipe and the title and to view all the information the user needs to visit your blog.
So, visit our page and add your blog if you think it's good
Have a nice day!