donderdag 12 juni 2014

Rokerige gebakken amandelen


Ik eet veel noten, meestal ongezouten en ongebrand. Een handje walnoten of amandelen zijn een gezond snack. Vorige week kocht ik een fles witte port die je gekoeld moet drinken. De wijnhandelaar vertelde dat gerookte, gezouten amandelen er heerlijk bij zijn. Nu had ik een glas rode wijn waar je ze ook prima bij smaken.
Dit recept kwam ik tegen in een Spaans kookboek: 'Cocina Nueva, de nieuwe Spaanse keuken' van Jane Lawson (mooi boek!).
Leuk om noten eens zelf te kruiden! Het gerookte paprikapoeder geeft die typische Spaanse smaak.
Deze hoeveelheid is genoeg voor 2-4 personen bij de borrel. Op de foto zie je een halve portie.



Ingrediënten
115 gram blanke amandelen
10 gram roomboter
2 eetl olijfolie
2 tenen knoflook, gekneusd
1 1/4 theel zeezout
1/2 theel kristalsuiker
1/2 theel gerookte zoet paprikapoeder
1/4 theel gemalen oregano

Bereiding
Verhit de boter en olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur. Doe de tenen knoflook en de amandelen erbij en roer 4 tot 5 minuten of tot de amandelen goudbruin zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken op een stuk keukenpapier.

Meng zout, suiker, paprikapoeder en oregano in een kom, doe de amandelen erbij en hussel ze tot ze allemaal met een laagje kruiden bedekt zijn. Spreid ze uit op en bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Serveer ze in een klein kommetje met bijvoorbeeld een glaasje koele fino sherry, witte port of wijn.

1 opmerking:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...