dinsdag 10 juni 2014

Tuinbonenburgers


Groenteburgers of koekjes zijn een goede manier om je groente binnen te krijgen.
Lekker krokant aan de buitenkant en zacht van binnen. Je kunt hiervoor prima tuinbonen uit de diepvries gebruiken en je hoeft ze niet persé te dubbeldoppen. Dus ze zijn snel gemaakt, als je een keukenmachine gebruikt.
Zonder de yoghurtsaus vind ik het een beetje saai. Ik zou de saus er dan ook zeker bij maken.

Deze burgers zijn goed in te vriezen. Laat ze ontdooien in de koelkast voordat je ze gaat bakken.
Het recept komt van de blog Beginspiration; ik heb het iets aangepast.



Ingrediënten, voor 6 burgers
400 gram tuinbonen (kan uit de diepvries)
1 grote sjalot, in stukken
1 teentje knoflook, in stukken
klein bosje verse koriander
1/2 verse rode peper
40 gram broodkruim of panko
1 ei
zout en peper

Yoghurtsaus
3 eetl Griekse yoghurt
1 eetl citroensap
1/2 eetl olijfolie
1 eetl verse munt
peper en zout naar smaak

Bereiding
Kook de tuinbonen bijna gaar in ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de grootte).
Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Doe de tuinbonen samen met de sjalot, knoflook, verse koriander en rode peper in een keukenmachine en pureer tot het een redelijk fijn mengsel is. Als je geen keukenmachine hebt kun je alles heel fijn snijden/hakken of evt. een staafmixer gebruiken.

Meng vervolgens met een lepel het ei en het broodkruim of panko door het tuinbonenmengsel. Breng goed op smaak met peper en zout.
Vorm van dit mengsel 6 burgers met een doorsnede van 6-7cm. Laat ze minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast voordat je ze gaat bakken.

Bak de burgers in olijfolie in een ruime koekenpan in ongeveer 3-5 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en krokant zijn geworden aan de buitenkant en warm van binnen.
Serveer met de yoghurtsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...