zondag 31 maart 2013

Cheesecake met lemoncurd

 
Cheesecake met lemoncurd: dat leek me nou echt wat voor Pasen. Misschien vanwege de gele kleur. 
Ingrediënten250 gram biscuits (digestive)
110 gram ongezouten roomboter, gesmolten
2 eetl citroenrasp
Springvorm van 19cm diameter

500 gram verse roomkaas, op kamertemperatuur
140 gram kristalsuiker
2 eetl citroensap
2 blaadjes gelatine

500ml slagroom, opgeklopt
2 eiwitten, opgeklopt
180 gram lemoncurd

Bereiding
Begin met de bodem: maal de biscuits in een keukenmachine fijn. Doe de gesmolten boter en de citroenrasp erbij en meng goed. Vet de springvorm in met boter en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en zijkanten van de vorm en druk stevig aan. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.


Meng de gemalen biscuits met de boter en de citroenrasp
Klop met een mixer de roomkaas, de suiker en 2 eetl versgeperst citroensap tot een glad mengsel.
Verwarm 1 eetlepel van dit mengsel in een steelpan. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp uit en meng snel door de verwarmde roomkaas. Doe dit direct bij de rest van de roomkaas.


Meng de roomkaas met de suiker en het citroensap

Klop de slagroom met de mixer (of KitchenAid) stijf
En klop in een derde kom 2 eiwitten stijf.


Klop de eiwitten stijf in de KitchenAid


Meng roomkaas, room en eiwit




Spatel de room en de eiwitten door het roomkaasmengsel. Schep de helft in de bakvorm en lepel er 90 gram lemoncurd op. Draai met een spies door de lemoncurd, zodat het iets mengt met de vulling.
Herhaal met de rest van het mengsel en nog 90 gram lemoncurd.
Zet de cheesecake ongeveer 4 uren (of een nacht) in de koelkast)

Uit Delicious april 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...