Gevulde groenten zien er mooi uit en je kunt eindeloos variëren. Vaak gebruik ik een gehaktvulling of feta met kruiden voor tomaat of courgette. Deze vegetarische versie is met broodkruim gemaakt. Ik heb panko gebruikt uit de toko, waardoor de vulling licht en krokant is. Het recept is van Ottolenghi.
Ingrediënten4 middelgrote tomaten
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
12 zwarte olijven, gehakt
2 eetl olijfolie
30 gram panko broodkruim (toko)
2 eetl oregano, fijngesneden
3 eetl peterselie, fijngesneden
1 eetl munt, fijngesneden
1 eetl kappertjes, fijngesneden
peter en zout
Bereiding
Snijd de bovenkant van de tomaten en haal de kern en zaadjes eruit met een lepeltje. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en zet ze omgekeerd in een vergiet om een deel van het vocht eruit te krijgen. Dep de binnenkant daarna droog met keukenpapier.
Bak de ui, knoflook en olijven in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 5 minuten tot de ui gaar is.
Roer de broodkruim, kruiden en kappertjes erdoor en vul de tomaten met het mengsel. Druk iets aan; er moet een lichte bolling ontstaan.
Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en bak in 35 minuten tot de tomaten net gaar zijn.
Lauwwarm lekker met een salade met geitenkaas en pompoenpitten. Of als bijgerecht.
Als je het met kerstomaatjes doet dan heb je een lekker borrelhapje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten