dinsdag 5 maart 2013

Gorgonzolaprei-cupcakes

 
Afgelopen weekend heb ik in het Kookpunt in Rotterdam een minimuffin bakvorm gekocht met in m'n achterhoofd dit recept.
Een lekker hapje voor op een verjaardag. Ze zijn klein, dus je kunt er met gemak een paar op.
Ingrediënten
1 prei, in fijne ringen gesneden
1 ei
1 el crème fraîche
Gorgonzola, in blokjes
3 plakjes deeg voor hartige taart (of bladerdeeg)
Peper/zout

Bereiding
Snijd de ontdooide plakjes deeg in vieren.
Vet de bakvorm in en duw de 12 plakjes deeg in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak 8 minuten in een oven op 200 graden tot ze lichtbruin zijn.

Bak ondertussen de prei in een scheutje olie en laat afkoelen. Meng daarna met het ei en de crème fraîche, peper en zout en zoveel blokjes gorgonzola als je lekker vindt.

Doe het mengsel in de deegbakjes en bak nog eens 8 minuten.


 Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...