vrijdag 8 maart 2013

Zachte witte broodjes

 
 
Vandaag bij de molen in Burdaard nieuwe molenbloem gehaald, want ik wilde weer brood gaan bakken.
Het is een recept van Levine geworden. Ik lees graag op haar blog over brood bakken. Ze heeft veel ervaring en geeft broodbakcursussen. De cursussen zitten altijd vol: dat zegt genoeg....
Deze broodjes zijn heerlijk zacht en vol van smaak door de boter en ei in het deeg. Je kunt variëren met de zaadjes die je erop strooit.
Dit is een ideaal broodje voor een broodje hamburger. En ze zijn makkelijk in te vriezen.


Ingrediënten
500 gram tarwebloem (ik heb molenbloem gebruikt)
240 gram volle melk, lauwwarm
50 gram ei, losgeklopt
40 gram zachte ongezouten boter
30 gram suiker
10 gram zout
5 gram droge gist

Om te bestrijken/bestrooien
1 ei losgeklopt met 1 eetl melk
Maanzaad, sesamzaad, nigellazaad

Doe alle ingrediënten in de kom van de KitchenAid. Kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een licht met zonnebloem ingevette kom.
1e rijs: 1-1 1/2 uur

Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek. Verdeel het met een deegsteker in 12 gelijke stukken en maak er bolletjes van. Let ze op een bakplaat en bedek losjes met plasticfolie
2e rijs: ongeveer 1 uur

Verwarm tijdens het laatste kwartier van de rijstijd de oven voor op 200 graden. Bestrijk de gerezen bolletjes met losgeklopt ei-melkmengsel en bestrooi met de zaadjes.

Bak de broodjes in 12-15 minuten gaar en bruin. Laat afkoelen op een rooster.



Het deeg na de eerste rijs


Na de tweede rijs bestrijken met ei-melkmengsel en bestrooien met zaadjes


1 opmerking:

  1. Wat een plaatjes,vind ze niks te bruin.
    Mooi rekje ook ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...