woensdag 27 maart 2013

Kikkererwtensoep met tomaat en pesto

 
Weer een Ottolenghi recept... Deze goed gevulde soep kan niet zonder de pesto vind ik. Het pittige van de knoflook en de parmezaanse kaas maakt het af. Het doet me denken aan minestronesoep.
Erbij hadden we no knead bread dat ik eerder had gemaakt.

Ingrediënten
1/2 venkel, in repen
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in halve plakjes
3 stengels bleekselderij, in stukken
1 eetl tomatenpuree
1 blik tomaten
1 eetl gedroogde oregano
1 eetl tijmblaadjes, fijngesneden
2 eetl peterselie, fijngesneden
2 laurierblaadjes
2 theel suiker
1 liter groentebouillon
400 gram kikkererwten (uit blik is prima)
olijfolie
zout en peper

Basilicumpesto
Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum, olijfolie, peper, zout

Bereiding
Bak de ui en venkel een paar minuten in een scheut olijfolie.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak nog een paar minuten.
Doe de tomatenpuree, tomaten uit blik, de kruiden, suiker en groentebouillon erbij en laat ongeveer 30 minuten zacht koken.

Doe na 20 minuten de kikkererwten erbij (de helft geplet met een pureestamper, de andere helft heel).
Laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met wat extra olijfolie, een paar lepels pesto en evt een paar basilicumblaadjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...