zaterdag 4 oktober 2014

Geroosterde rode ui met walnotensalsa


Het tweede gerecht uit het nieuwe boek van Ottolenghi 'Plenty more' is deze salade met geroosterde rode uien geworden. Echte Ottolenghi smaken bij elkaar en het ziet er weer mooi uit met al die kleuren.
Deze keer heb ik het recept toch iets veranderd. We vonden namelijk de walnotensalsa met 1 eetl rode wijnazijn zuur genoeg (in het recept stond 3 eetl). Het komt niet vaak voor dat ik zijn recepten nog wat aanpas, meestal is het precies goed.


Ingrediënten, voor 2 personen als voorgerecht
3 middelgrote rode uien
1 eetl olijfolie
30 gram rucola
15 gram platte peterselieblaadjes
60 gram zachte geitenkaas, in stukjes van ong. 2cm groot
zout en zwarte peper

Salsa
65 gram walnoten, grofgehakt
1/2 rode chilipeper, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl rode wijnazijn
1 eetl olijfolie
zout

Bereiding
Pel de uien en snijd van de boven- en onderkant een stukje af. Snijd ze overdwars in 2 of 3 plakken van ongeveer 2cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de uienplakken met olijfolie en maal er wat zout en peper over.
Rooster de uien ongeveer 30 minuten in een oven op 220 graden. Ze moeten gaar worden en een goudbruine bovenkant krijgen.
Laat de uien iets afkoelen. De uien zijn zo ook erg lekker om te eten.

Terwijl de uien in de oven staan kun je de salsa maken door alle ingrediënten in een kommetje te mengen. Voeg 1/4 theel zout toe, meng en zet opzij.

Meng vlak voor het serveren de rucola en peterselieblaadjes (deze hoe je niet fijner te snijden).
Leg de sla op een grote schaal. Let de warme uien erop, verdeel er stukjes geitenkaas over en lepel de salsa erover heen.

1 opmerking:

  1. Ik vond hem wel net goed met drie eetlepels wijnazijn. Het zal van de smaak van de persoon afhangen. Tinne Nuyts

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...