donderdag 30 oktober 2014

Herfstsalade van rode kool, Stilton, noten en peer


Toen ik de foto van dit recept van Janneke Philippi in Delicious november 2014 zag staan wist ik meteen dat ik dit met het enige niet aangevreten rode kooltje uit de moestuin wilde maken. Een heerlijke combinatie: rode kool, zoute knapperige spekjes, zoete peer en een zoete honing-balsamicodressing. Een echte herfstsalade.
De recepten van Janneke in Delicious zijn eigenlijk altijd aantrekkelijk. Ook haar boeken staan hier in de kast en ik zag haar gisteren op tv koken. Dat doet ze goed zeg!

We aten deze salade met vier personen als voorgerecht.

Ingrediënten, voor 4 personen
50 gram hazelnoten, geroosterd
100 gram spekreepjes, gebakken
250 gram rode kool (de helft van een kleine kool)
2 sappige peren, geschild en in partjes
1 1/2 eetl balsamicoazijn
1 eetl appelazijn
1 1/2 eetl honing
3 eetl olijfolie
peper en zout
10 gram platte peterselie, grofgesneden
200 gram stilton (of andere blauwe kaas)

Bereiding
Leg de hazelnoten op een bakplaat. Rooster ze 20 minuten in een oven op 100 graden tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen en hak ze grof.
Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan, laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Snijd de kool in flinterdunne reepjes. Verdeel de kool, peer en hazelnoten over een grote schaal.
Maak een dressing van de balsamico, appelazijn, honing, olijfolie, peper en zout.

Schenk de dressing over de kool en hussel goed om. Bestrooi met peterselie en verdeel de brokjes stilton erover. Breng evt. op smaak met peper en zout.
Serveer met brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...