maandag 20 oktober 2014
Pasta met geroosterde pompoen, pijnboompitten en geitenkaas
We hebben begin oktober de pompoenen uit de moestuin gehaald. Het zijn Red Kuri's: de echte oranje pompoenen. Vorig jaar had ik 7 verschillende rassen met mooie kleuren en vormen. Prachtig om te zien. Maar we kwamen erachter dat we deze soort toch het lekkerst vinden: mooi oranje vruchtvlees, zoet, smeuïg en heerlijk om te roosteren.
Geroosterde pompoen is lekker als bijgerecht, maar smaakt ook goed in pasta of risotto. En in curry's past het ook prima, net als zoete aardappel.
Leuk om dit najaar weer nieuwe pompoenrecepten te testen!
Ingrediënten
1 kleine pompoen, geschild en in grove stukken
8 salieblaadjes, grof gehakt
1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
2 eetl olijfolie
30 gram pijnboompitten (walnoten zijn er ook lekker in)
200 gram pasta (penne, tagliatelle, fusilli....)
2 eetl olijfolie
10 gram verse peterselie, fijngesneden
150 gram geitenkaas, in blokjes of grove stukken gesneden
30 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
40 gram rucola
zwarte peper en zeezout
Bereiding
Doe de pompoenstukken in een braadslede met de salie, knoflook, olijfolie, peper en zout en hussel door elkaar. Rooster de pompoen 20 minuten in een oven van 200 graden.
Strooi de pijnboompitten erbij en zet nog 5 minuten in de oven, tot de pompoen gaar en knapperig is en de pijnboompitten lichtbruin geroosterd.
Kook de pasta beetgaar. Meng met de fijngesneden peterselie en de olijfolie.
Schep de pompoen en pijnboompitten erdoor. Verdeel de geitenkaasblokjes en Parmezaanse kaas erover en leg er een bergje rucola bovenop.
Maal er extra peper en zout over en druppel er nog wat olijfolie overheen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik krijg hier op de vroege morgen al honger van! ;-)
BeantwoordenVerwijderenHaha, heel herkenbaar
Verwijderen