woensdag 1 oktober 2014

Kikkererwtensalade met tonijn, tomaat en avocado


Een makkelijke, gezonde salade. Ik heb altijd avocado's in huis en een blik tonijn en kikkererwten staan standaard in de voorraadkast. Dan is deze salade zo gemaakt.

Het recept zag ik op de blog van Eslem: mijnmixedkitchen en komt uit het boek ‘Supersalades’ van David Bez.

Ingrediënten, voor 2 personen
300 gram kikkererwten (geweekt en gekookt, of uit blik)
1 rode paprika, in blokjes
2 tomaten, in blokjes

1 avocado, in blokjes
1 blikje tonijn op water
1 handvol
platte peterselie

1 eetl dille, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
sap van een ½ citroen
1 eetl olijfolie
zwarte peper en zeezout


Bereiding
Spoel de kikkererwten, als ze uit blik komen, goed af in een zeef onder stromend water.
Snijd de paprika, tomaten en avocado in blokjes. Meng dit samen met de tonijn en de peterselie, dille, knoflook, citroensap en olijfolie door de kikkererwten. Meng voorzichtig, zodat de avocado nog wat heel blijft. Breng op smaak met peper en zout.

Deze salade is prima van te voren te maken en is lekker bij bijvoorbeeld en gegrild visje.

1 opmerking:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...