woensdag 22 oktober 2014

Thaise zalmkoekjes met komkommersalade


Een supersimpel viskoekje. Ze zijn er verfijnder en vast lekkerder door alle ingrediënten van de rode currypasta zelf toe te voegen. Maar je wilt ook wel eens een makkelijk gerecht. In de toko kun je prima currypasta's kopen. Alle ingrediënten kort in de keukenmachine en je kunt er al kleine burgertjes van maken. De komkommersalade komt uit Plenty van Ottolenghi en is echt verrukkelijk!
Samen met de zalmkoekjes een heerlijk gerechtje.



Ingrediënten, voor 4 stuks
250 gram verse zalm (2 kleine filets)
2 eetl rode currypasta
3 eetl verse koriander
zout

1 komkommer, geschild
1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
15 gram verse gemberwortel, geschild en geraspt
2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
1 theel zeezout
1 eetl geroosterd sesamzaad
3 eetl fijngesneden koriander

Dressing
3 eetl rijstazijn
2 theel kristalsuiker
2 eetl zonnebloemolie
2 theel sesamolie

Bereiding
Snijd de zalm in grove stukken. Doe ze samen met de currypasta en koriander in een keukenmachine. Meng een paar keer tot je een grof mengsel hebt. De zalm moet niet te fijn worden.

Vorm van het zalmmengsel 4 burgertjes. Bedek met plasticfolie en laat een half uur in de koelkast opstijven. Bak ze daarna aan beide kanten bruin tot ze net gaar zijn.

Meng voor de komkommersalade de ingrediënten voor de dressing en schep de uienringen erdoor. Laat ze een uur marineren. Korter kan ook.
Doe de geraspte gember, knoflook en zeezout bij de uien en roer alles door elkaar.

Schijd de komkommer overlangs doormidden en snijd elke helft in schuine 5mm dikke plakjes. Doe de komkommer in de schaal met dressing en voeg ook het sesamzaad en de koriander toe. Meng goed en laat nog 10 minuten intrekken.

Schep de salade voor het opdienen nog eens goed door en breng evt. op smaak met extra zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...