Het lijkt wel wat op een kletskop.
Dit recept komt uit Ottolenghi, het kookboek. Er is geen chocolade gebruikt, wel wat sinaasappelschil.
Een lekker, knapperig koekje voor bij de koffie.
Ook leuk bij een dessert, met roomijs, of verkruimeld door opgeklopte slagroom.
Je kunt de koekjes in een luchtdicht gesloten trommel 4-5 dagen bewaren.
Ik heb er nu al twee op, dus ik denk niet dat ik ze zo lang hoef te bewaren.
Ingrediënten, voor 12 stuks
130 gram geschaafde amandelen
50 gram poedersuiker
1 eiwit
geraspte schil van 1 sinaasappel
zonnebloemolie
Bereiding
Bekleed een vlakke bakplaat met teflon bakpapier of gewoon bakpapier dat je iets invet met olie.
Zet een kommetje water klaar.
Meng in een kom de amandelen voorzichtig met de poedersuiker, eiwit en sinaasappelschil.
Doop je hand in een kommetje met water en neem steeds een beetje van het mengsel uit de kom en leg het op de bakplaat.
Doop een vork in het water en druk elk bergje dun uit tot ze ongeveer 8cm in doorsnee zijn. Er moet niet teveel ruimte tussen de amandelen ontstaan.
Bak de koekjes in een oven van 150 graden in ongeveer 12-15 minuten goudbruin.
Kijk aan de onderkant van de koekjes of ze gaar zijn.
Laat afkoelen en haal ze voorzichtig van de bakplaat af (met een paletmes).
Druk met een vork tot platte koekjes |
Na het bakken |
Wat een heerlijke koekjes, mooie foto's ook.
BeantwoordenVerwijderenGoed om te onthouden voor als er een eiwit over is (of twee))
Je bent weer goed bezig!