maandag 29 augustus 2016

Salade met aardbeien, geitenkaas en parmaham


Een heerlijke zomerse salade! Geitenkaas eten wij vaak (heel vaak...) in een salade. Aardbeien nog nooit eerder. Dit is een heerlijke combinatie met de zoute parmaham en dan nog wat knapperige geroosterde amandelen of andere noten erdoor. Mjam.
Een ideale salade voor bij een bbq of als lunch. 

zondag 7 augustus 2016

Chocolade pavlova met frambozen en bramen


Gisteren hadden we de familie BBQ bij ons in de tuin. Leuk, want dan heb ik een reden om lang in de keuken te staan en kan ik weer eens een groot dessert maken. Het zou niet goed komen als we dit met z'n tweeën op zouden moeten eten.
Een paar weken geleden was ik op het feest van Karin (van de blog huistuinenkeukenvertier. Zij had o.a. dit dessert gemaakt en het was een groot succes. Iedereen vond het verrukkelijk.
Toen dacht ik meteen: dit ga ik ook maken voor de BBQ. De reacties waren hier hetzelfde. Het is een feestelijk zomerdessert uit het boek 'Voor altijd zomer' van Nigella. 
In de winter zou je ook ander fruit kunnen gebruiken, stukjes kiwi en passievrucht bijvoorbeeld. Misschien iets om te onthouden voor het Kerstdiner...

De chocolade pavlova kun je de avond van te voren al maken. Hij moet na het bakken nog een nacht in de oven blijven staan. De volgende dag draai je hem om en vul je hem met opgeklopte slagroom en vers fruit.
Een pavlova gaat altijd scheuren, dat is niet erg. De buitenkant is bros en luchtig, de binnenkant 'sticky' met stukjes chocolade. Mjam!
Dit is een blijver.



Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...