woensdag 30 maart 2016
Salade met gegrilde venkel, peer, walnoten en Stilton
Dit is mijn favoriete salade op dit moment. Echt een heerlijke combinatie en weinig werk om te maken. Je hoeft alleen de venkel kort te grillen.
De veldsla is zacht, de peer zoet en zacht, de gegrilde venkel en walnoten hebben een bite, en de kaas is zout en romig. Mjam. Hier hoef je niet eens brood bij.
Je kunt in plaats van Blue Stilton ook een andere blauwe kaas gebruiken.
vrijdag 25 maart 2016
Vlaams stoofvlees met friet
Deze winter heb ik mijn slowcooker heel vaak gebruikt. Een stoofpot is makkelijk om te maken, je hebt er geen omkijken naar en je kunt meteen een grote hoeveelheid maken. Ik maak meestal een gerecht voor 6 personen. Al komt het er vaak op neer er maar voor 4 personen overblijft, omdat een zekere persoon hier in huis regelmatig in de pan te vinden is.
Op de Belgische zender Eén kijk ik wel eens het kookprogramma 'Dagelijkse kost' van Jeroen Meus. Voor de 1000ste uitzending werd een enquête gehouden onder de Belgen: wat eten ze het liefst. Dat bleek Vlaams stoofvlees met frieten te zijn. Een klassieker.
Ik heb het nu een paar keer gemaakt en wij vinden het heerlijk! En dan vooral met friet en sla erbij. Dit vlees is wat zoeter door het bier en de appelstroop.
zaterdag 12 maart 2016
Zoete aardappelsoep met kokosmelk en kerrie
Zoete aardappels zijn gezond en lekker. Het liefst rooster ik ze in de oven of maak er frietjes van, als bijgerecht. In dit romige soepje passen ze erg goed bij het kruidige van de garam masala en kerrie. Kokosmelk past daar natuurlijk heel goed bij.
Een heerlijk zacht en kruidig soepje!
Het recept komt uit 'Veg', van Hugh Fearnley-Whittingstall.
vrijdag 4 maart 2016
Mediterrane pasta met kip en geitenkaas
Het is een tijdje geleden dat ik wat op m'n blog heb gezet.
Er wordt nog volop gekookt, maar ik was even niet gemotiveerd om er foto's van te maken en het uit te typen. Het speelt ook mee dat het in de winter vaak al te donker is als de foto gemaakt moet worden. En met een dreumes in huis die tussen 17-19 uur veel aandacht vraagt wordt het ook niet beter.
Tijd om het weer op te pakken!
Dit recept maak ik al sinds m'n studententijd en we eten het regelmatig. Je kunt de geitenkaas vervangen door feta, of evt alleen parmezaanse kaas gebruiken.
Deze hoeveelheid ruim voldoende voor 2 personen.
Abonneren op:
Posts (Atom)