zondag 26 juni 2016
Geroosterde aubergine met paprikasalsa en mozzarella
Met 2 kleine kinderen lukt het niet altijd meer om uitgebreid te koken. Dus de boeken van Ottolenghi komen niet meer zo vaak uit de kast. Jammer! Ik ben juist zo'n fan van zijn recepten.
Gelukkig heeft hij ook gerechten die makkelijk en snel te maken zijn. Deze geroosterde aubergine met paprikasalsa wordt in zijn boek Plenty met koriander gemaakt. Ik vind basilicum er veel beter bij passen, dus het werd een klassieke combinatie.
Als je de paprikasalsa ruim van te voren maakt wordt de smaak alleen maar beter. Ik heb geen vocht van de kappertjes aan de dressing toegevoegd, zoals in zijn recept. Ik las ergens dat dat wat te overheersend wordt. Een volgende keer ga ik nog een half teentje knoflook aan de dressing toevoegen.
Aubergines grill ik meestal in een grillpan, maar in de oven gaat het eigenlijk veel makkelijker. Ik denk dat ik ze vaker op deze manier ga bereiden.
Wij aten dit vandaag als lunch met z'n tweeën, met een broodje erbij.
Ook lekker als bijgerecht of bij een bbq.
zaterdag 18 juni 2016
Quiche met gerookte zalm en broccoli
Weekend, dus tijd voor een quiche! Het zou onze lunch worden, maar we aten het met familie aan het einde van de middag.
Meestal eten we de combinatie van broccoli en gerookte zalm in een pasta of met noedels, maar dit viel ook goed in de smaak. We vonden dit een heerlijke quiche! Makkelijk om te maken, weinig ingrediënten, dus voor herhaling vatbaar.
Bij een quiche wil ik het liefst het korstdeeg zelf maken, maar eigenlijk is er niks mis met bladerdeeg uit de vriezer...
zondag 12 juni 2016
Griekse ovenschotel met kip, aardappel en feta
Dit is echt een heerlijke ovenschotel! Het is op zich genoeg voor 2 personen, maar wij hadden best nog een bord op gekund. De kip en aardappeltjes zijn knapperig geroosterd. De paprika, ui en knoflook worden lekker zoet in de oven. En dan de zoute, zachte feta erover. Heerlijk! Ik heb nu gedroogde en verse oregano gebruikt. Maar je kunt de verse oregano ook weglaten. Wij hebben een heleboel in de moestuin staan.
Dit gerecht hebben we nu twee keer gegeten en het is een blijver. Het is ook nog eens makkelijk om te maken.
Abonneren op:
Posts (Atom)