Meiraapjes worden ook wel meiknol of knolraap genoemd. Ik ken ze vooral uit de Franse kookboeken, in het gerecht ‘pot-au-feu’ bijvoorbeeld, vandaar dat ik voor een Frans recept heb gekozen. Als je in Frankrijk op een boerenmarkt bent zie je overal liggen, deze mooi gekleurde groente. Je moet er wel van houden, ze zijn iets bitter van smaak.
Ingrediënten, voor 2 personen8 Meiraapjes
2 bosuitjes, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetl boter
1 eetl olijfolie
2 takjes tijm
1 laurierblad
Zout en peper
100 ml witte wijn
½ eetl Dijon mosterd
1 eetl crème fraîche
1 eetl peterselie, fijngesneden
2 eetl bieslook, fijngesneden
Bereiding
Boen de meiraapjes goed schoon en verwijder de steelaanzet en het kontje.
Snijd ze in kwarten of door de helft.
Verhit in een pan de olie en boter. Fruit de bosui enkele minuten op laag vuur, zonder te kleuren. Voeg de meiraapjes en de knoflook toe en bak enkele minuten op niet te hoog vuur.
Voeg tijm, laurierblad en de witte wijn toe evt. nog en scheutje water. Laat met de deksel op de pan zachtjes gaar stoven in ongeveer 15 minuten. De raapjes moeten net gaar zijn, laat ze vooral niet stuk koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten