Weer een Ottolenghi recept, uit 'Het kookboek' en weer erg lekker. Ook niet zo gek met de room én het kruimeldeeg met kaas. De venkel wordt zacht en smeuïg. Het knapperige hartige kruimeldeeg bovenop geeft een mooi contrast. We hadden er gebakken zalm bij. Lekker!
Ingrediënten
2 venkelknollen, in plakken
150 ml room
Paar takjes tijm
1 teentje knoflook, fijngesneden
Peper en zout
1 eetl olijfolie
100 gram cherrytomaatjes
Peterselie, fijn gesneden
Kruimeldeeg
50 gram bloem
30 gram roomboter, in kleine blokjes
15 gram suiker
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Snijd de venkel in dikke plakken. Leg ze in een kleine ovenschaal en meng de knoflook, olijfolie, peper en zout en de helft van de tijm erdoor. Schenk de room erover.
Voor het deeg meng je de bloem, koude boter en suiker in een kom met je vingers, net zo lang tot je een mooi kruimeldeeg heb. Meng de Parmezaanse kaas er dan pas door.
Strooi het kruimeldeeg op de venkel. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak 30 minuten op 200 graden. Haal de folie eraf, verdeel de tomaatjes erover en bak nog eens 10-15 minuten tot de venkel zacht is en het kruimeldeeg bruin en knapperig.
Bestrooi met peterselie en serveer warm (de dag erna koud ook lekker trouwens…)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten