woensdag 8 oktober 2014

Griekse pasta met feta, olijven en munt


In de vriezer lag nog lamsgehakt van de halalslager. Eigenlijk wilde ik daar gehaktballetjes mee maken, maar het is deze makkelijke pasta geworden. Het klinkt misschien wat raar om yoghurt bij de pasta te serveren, maar dat maakt het nu juist zo lekker. Toen ik een paar maanden in Istanbul was kwam ik erachter dat ze daar bijna overal Turkse yoghurt bij serveren. Die smaak zit in m'n herinnering. Mmm.

Het recept staat al jaren in m'n kookschrift, maar ik weet niet meer waar het vandaan komt. Waarschijnlijk uit de Delicious.

Ingrediënten, voor 4 personen
1 pakje volkoren spaghetti
1 eetl olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
geraspte schil van 1 citroen
500 gram lamsgehakt (of rundergehakt) ongekruid
2 eetl tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (400gram)
1 theel gedroogde oregano
125 ml rode wijn
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
100 gram feta, verkruimeld
20 zwarte olijven, grof gehakt
2 eetl verse peterselie, grof gehakt
2 eetl verse munt, grof gehakt
paar eetl Griekse yoghurt
peper en zout

Bereiding
Bak in de olijfolie de ui, knoflook en citroenrasp een paar minuten tot de ui zachter is. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak tot het gehakt bruin is.
Doe de tomatenblokjes, oregano, rode wijn en wat peper en zout erbij en laat minimaal 10 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in ruim gezouten water.

Voeg de kerstomaatjes toe aan het gehaktmengsel en verwarm ze nog een paar minuten in de saus. Ze moeten wat zachter worden, maar niet kapot koken. Proef of er nog peper en zout bij de saus moet.

Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep de saus erover. Bestrooi met de feta, olijven, peterselie en munt. En schep een eetl Griekse yoghurt bovenop de saus.
Druppel eventueel nog wat olijfolie over de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...