dinsdag 2 december 2014

Geroosterde bietensalade met geitenkaas en dille


Alweer zo'n lekkere salade uit 'Het Farmhouse Cookbook'. Ik ben gek op bietjes en geitenkaas. Als ik op de blog zoek naar salades zit er vaak ook geitenkaas in.
Ik had nog wel bietjes uit de moestuin, maar zag bij de biologische kraam prachtig gekleurde bietjes liggen. De smaak is hetzelfde, maar voor een salade is het leuk om gemengde bieten te gebruiken. Door ze te roosteren komt de aardse en zoete smaak goed naar boven.
Je kunt verschillende noten en pitten gebruiken. Maar de dille zou ik niet weglaten.


Ingrediënten
5 middelgrote bieten, liefst van verschillende kleuren
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
1 eetl balsamicoazijn
2 eetl olijfolie
150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
50 gram geroosterde stukjes walnoot      ik heb deze keer hazelnoten en pistache gebruikt
25 gram pompoenpitten
zout en versgemalen zwarte peper

Dressing
1 1/2 eetl balsamicoazijn
3 eetl olijfolie
1 theel honing
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetl verse dille, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding
Verwijder de steeltjes en schil van de bieten en snijd ze in partjes. Leg ze in een braadslede.

Meng de sinaasappelrasp, 2 eetl sinaasappelsap, 1 eetl azijn, 2 eetl olijfolie, 1/2 theel zout en wat peper en meng dit door de bieten. Schep goed om. Bedek de braadslede met aluminiumfolie.
Rooster de bietjes 45-60 minuten in een oven op 190 graden tot ze beetgaar zijn.

Laat afkoelen.

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Leg de geroosterde bietjes op een grote schaal. Schep de dressing erover. Bestrooi met de geitenkaas, noten/pitten en strooi er nog wat extra dille overheen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...