donderdag 8 september 2016
Gegrilde courgette met mozzarella en basilicum
Zomergroenten zoals courgette en aubergine grill ik vaak. Meestal in de grillpan, soms in de oven. Dit is een lekker bijgerecht waar je veel mee kunt variëren. Je kunt ook feta gebruiken, of andere kruiden zoals munt of peterselie. Wat gegrilde cherrytomaatjes erbij of kappertjes.... ga zo maar door.
Vooral de olijfolie met knoflook en citroenrasp geeft het een heerlijke smaak. Een recept uit het boek 'Veg' van Hugh Fearnley-Whittingstall.
Ingrediënten, bijgerecht voor 2 personen
2 courgettes
olijfolie
1 teentje knoflook
rasp van 1/2 citroen
sap van 1/2 citroen
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
paar takjes basilicum
versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
Was de courgettes en snijd ze over de lengte in dunne plakken. Smeer ze aan beide kanten in met olijfolie. Verhit een grillpan tot gloeiend heet. Grill de plakken courgette ongeveer 2 minuten per kant. Leg alle courgetterepen op een groot bord.
Verwarm in een kleine koekenpan of steelpan twee eetlepels olijfolie en doe de knoflook en citroenrasp erbij. Even verwarmen tot de knoflook zachter wordt en het rauwe eraf is. Laat de knoflook niet bruin worden.
Giet de olie over de courgette en knijp er een halve citroen boven uit.
Bestrooi met peper en zout, schep om en laat marineren. Dit kan een paar minuten, maar een uur of langer is ook prima.
Op het laatste moment schep je de plakken mozzarella en blaadjes basilicum erdoor.
Proef nog een keer of er peper en zout bij moet en besprenkel nog met wat olijfolie.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten