zaterdag 2 februari 2013

Geroosterde prei met knoflook en tijm



 
Vandaag weer een vegetarisch menu.
Ik heb een prei diagonaal in stukken gesneden en in wat boter en koolzaadolie bruin gebakken.
Daarna met tijm en knoflook nog 15 minuten in de oven op 150 graden.
Echt, ik heb nog nooit eerder zo lekkere prei gehad! Voor herhaling vatbaar dus.
Het recept komt uit 'Bistro thuis' van Anthony Demetre.
(In dat boek staan een heleboel toprecepten trouwens)



3 opmerkingen:

  1. Leuk idee om de prei zo te maken, die moet ik onthouden.
    Mooie pan ook, had je die al?
    Ja lekker linzen met bietjes en geitenkaas, dat is altijd goed. Voortaan dus Puy kopen, deze maar voor de soep.
    En de mandoline, deze keer geen bloed?
    Wij hebben nog wel rucola, deze week nieuwe zaaien, lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag prei gekocht bij AH: 1,19 Euro per stuk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is wel erg duur.... Misschien zelf prei verbouwen in de moestuin?

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...