donderdag 31 oktober 2013
Warme salade van paddenstoelen en geroosterde pompoen
Een heerlijke herfstsalade die je ook kunt maken met andere kaas, zoals geitenkaas of Parmezaanse kaas. Lekker met brood als lunch.
Het recept komt uit het boek 'Veg' van Hugh Fearnley-Whittingstall. In dit boek wordt veel koolzaadolie gebruikt, in plaats van olijfolie. Koolzaadolie is hetzelfde als raapzaadolie of canola. Deze olie is rijk aan overzadigde vetzuren en heeft een iets notige smaak.
Op de BBC gebruiken ze deze olie ook steeds vaker en ik zelf ook. Voor Italiaanse gerechten gebruik ik uiteraard alleen olijfolie.
Ingrediënten, voor 2 personen
1/2 pompoen, geschild en in blokjes van 2cm
6 salieblaadjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
50 ml koolzaadolie (of olijfolie)
1 eetl boter
150 gram champignons, in dikke plakken
klein bosje rucola
75 gram blauwe kaas (gorgonzola, stilton....)
zeezout en zwarte peper
Dressing
3 eetl koolzaadolie (of olijfolie)
1 eetl balsamicoazijn
Bereiding
Doe de stukken pompoen in een braadslede met de salie, knoflook, veel zout en peper en de olie (op 1 eetl na).
Rooster 30-35 minuten in een oven op 190 graden tot de pompoen zacht is en aan de uiteinden begint te kleuren. Schep alles halverwege een keer om.
Doe de laatste eetl olie in een pan met de boter. Bak de champignons met wat peper en zout in ongeveer 4 minuten.
Roer voor de dressing de olie met azijn door elkaar, met iets peper en zout.
Doe de nog warme (maar niet hete) pompoen in een schaal met de champignons, rucola en kaas. Voeg de dressing toe en schep voorzichtig om.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten