maandag 18 november 2013
Aardappelwaaiers
Dit vind ik nu echt een aardappel-ontdekking!
Afgelopen zomer zag ik deze aardappeltjes in een tijdschrift staan toen we op vakantie waren. Ze zien er leuk uit en het is een ideaal bijgerecht. De bereiding is supersimpel, makkelijk voor te bereiden en het serveert gewoon veel leuker dan een losse gekookte aardappel. Ja, ik ga aardappels vaker op deze manier maken, leuk voor als je een etentje geeft.
Tijdens het bakken gaan de schijfjes mooi uit elkaar staan en worden de randen mooi krokant. Als je de aardappelen serveert kun je steeds een schijfje afsnijden en met je vork door de saus halen. Lekker toch!
Ingrediënten
vastkokende aardappels (nu Nicola)
roomboter
peper en zout
Bereiding
Schil de aardappels. Snijd ze met een mesje om de 1/2 cm in, zo diep mogelijk, maar pas op dat je ze niet doorsnijdt.
Smelt een paar eetlepels roomboter en druppel dit over de aardappels heen. Bestrooi met peper en zout.
Bak de aardappels in ongeveer 40 minuten in een oven op 175 graden. Bedruppel evt halverwege nogmaals met gesmolten boter.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten