dinsdag 2 september 2014
Gerookte zalm met Aziatische dressing
Ik had een dik stuk gerookte zalm gekocht, waarmee ik zalmtartaar wilde maken. Het recept lag al klaar. Maar toen zag ik dit recept met weer een prachtige foto op de blog van Caroline. De dressing alleen leek me al heerlijk. En zalm en avocado eten we ook graag.
Dit is een makkelijk te maken gerechtje. Ontzettend lekker. Een ideaal voorgerecht voor een Aziatisch menu.
Ingrediënten, voor 2 personen
150 gram gerookte zalm, in plakken
1/2 avocado, geschild en in blokjes gesneden
1/5 komkommer, zaadjes verwijderd en in blokjes
handvol verse koriander
Dressing
1 eetl kristalsuiker
1/4 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
geraspte schil van 1 limoen
sap van 1/2 limoen
1/2 eetl sesamolie
1 eetl sojasaus
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef of d dressing op smaak is, voeg evt. nog wat extra ingrediënten toe.
Verdeel de zalm over 2 borden. Meng de avocado met de komkommerblokjes en verdeel dit over de zalm. Lepel de dressing erover en bestrooi met de verse koriander.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten