donderdag 4 september 2014
Salade met vijgen, geitenkaas en basilicum
Afgelopen weekend heb ik een kistje verse vijgen gekocht voor een prikkie. Heerlijk en ze zien er ook zo mooi uit. Vijgen doen me denken aan vakantie in Frankrijk, als je over de markt loopt en je aan beide polsen zoveel plastic tasjes hebt hangen met eten waardoor de striemen in je polsen staan.
Deze salade met vijgen komt uit 'Ottolenghi Het kookboek', daar is ie weer...
In het boek wordt jonge pecorino gebruikt. Ik had een grote rol geitenkaas van 'de Bokkesprong' gekocht.
Geitenkaas en vijgen zijn een heerlijke combinatie. Ik vond de basilicum er goed bij passen. Zorg er trouwens voor dat je rijpe vijgen hebt.
Ingrediënten, voor 2 personen
5 vijgen
150 gram geitenkaas
2 handjes rucola
2 handjes veldsla
20 basilicumblaadjes
2 eetl honing
3 eetl olijfolie
zeezout en zwarte peper
Bereiding
Snijd de vijgen in parten of kwarten. Brokkel de geitenkaas grof.
Meng de slasoorten en basilicumblaadjes en verdeel ze over 2 borden.
Verdeel de vijgen en geitenkaas erover.
Maak een dressing met de honing, olijfolie en peper en zout en sprenkel het over de salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wow dat ziet er overheerlijk uit.....echt heerlijk voor deze nazomerse dagen.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend
Vijgen gekocht? Dat hoeft volgend jaar natuurlijk niet meer!? Hier regelmatig een vijg, niet genoeg om deze heerlijke salade te maken helaas.
BeantwoordenVerwijderen