maandag 1 juni 2015

Aspergerolletjes met parmaham en ricotta


Met groene asperges kun je alle kanten op. Vooral in een quiche gebruik ik ze vaak. Of gegrild in de grillpan of op de bbq. Deze rolletjes zijn simpel om te maken, de ham wordt lekker krokant en de ricotta is smeuïg en zacht. Een leuk voor- of bijgerecht.


Ingrediënten, voor 2 personen
16 groene asperges
4 plakken parmaham (of andere ham)
4 eetl ricotta
2 eetl olijfolie
2 eetl platte peterselie, fijngesneden
peper en zout

Bereiding
Snijd het houtige uiteinde van de asperges af. Kook ze 4-5 minuten in kokend water, giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
Leg op elk plakje parmaham 4 asperges, en schep er een eetlepel ricotta op.
Maal er peper en zout boven en rol stevig op.

Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan waar alle rolletjes inpassen. Bak 2 minuten en draai ze voorzichtig om. Bak nog 2 minuten tot de parmaham knapperig is, de asperges net gaar en de ricotta zacht, maar niet uit de ham loopt.

Leg per persoon 2 aspergerolletjes op een bord. Bestrooi met de peterselie, druppel er nog wat olijfolie over en omheen en bestrooi met iets peper en zout.





2 opmerkingen:

  1. Oh heerlijk.........goed recept.....ga ik proberen.....ben dol op asperges.......
    Thankx

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...