maandag 15 juni 2015
Courgettecake met dadels en walnoten
Deze courgettecake doet me aan bananenbrood denken. Goed gevuld, niet te zoet en een bite door de walnoten. Na een plakje ben je al goed vol. En door de dadels en walnoten is het een redelijk gezond tussendoortje. Ons zoontje van 1 jaar zat er ook van te smikkelen. Weer eens wat anders dan een volkoren soepstengel of rijstwafel...
Het recept zag ik op de blog van Marleen (etenuitdevolkstuin.nl). Ze heeft dit jaar een boek uitgebracht met heerlijke recepten en prachtige foto's.
Ingrediënten
125 ml zonnebloemolie
2 eieren (L)
80 gram bruine basterdsuiker
80 gram walnoten
225 gram dadels, ontpit
1 courgette, geraspt
300 gram patentbloem
1 theel baking soda
1 theel kardemompoeder
Bereiding
Doe de zonnebloemolie, eieren en suiker in een kom en klop schuimig met een garde (of gebruik de KitchenAid).
Hak in een keukenmachine de walnoten fijn. Voeg de ontpitte dadels toe en maal grof.
Rasp de courgette grof.
Meng de bloem met de baking soda en kardemompoeder in een aparte kom.
Doe het notendadelmengsel bij de olie en schep goed door. Schep de geraspte courgette erdoor.
Spatel vervolgens de bloem erdoor. Het is een stevig beslag.
Schep het beslag in een cakevorm (die je niet hoeft in te vetten) van 25cm lang en bak 60 minuten in een oven op 180 graden.
Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Laat iets afkoelen, stort op een taartrooster en laat verder afkoelen.
De cake is in plakken prima in te vriezen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ziet er goed uit! Wat een geluk dat de kleine man het ook lekker vind, ben bang dat er straks wel vaker courgette op tafel staat.... Trouwens een rijstwafel met chocopasta is ook heel erg lekker, kun je ook zo lekker mee smeren ;-)
BeantwoordenVerwijderen