zaterdag 14 mei 2016
Gegrilde groene asperges met parmaham
Deze groene asperges kun je in een grillpan of op de bbq maken. Beide even makkelijk en even lekker.
Het is bijna geen recept, want je hoeft weinig te doen om dit klaar te maken.
Als je ze af laat koelen doen ze het ook goed als borrelhapje.
Ingrediënten, voor 10 stuks
10 groene asperges (of alleen dikke aspergepunten)
5 plakken parmaham (of andere rauwe ham)
olijfolie
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Gebruik hele groene asperges, of alleen aspergepunten. Ik kocht nu een bakje dikke aspergepunten bij de Lidl.
Als je hele asperges gebruikt, snijd dan het onderste houtige gedeelte eraf (ongeveer 2cm). Bij aspergepunten is dat niet nodig.
Kook de asperges 2-3 minuten in een pan water tot ze net niet gaar zijn. Laat uitlekken in een vergiet en laat iets afkoelen en drogen.
Snijd de plakken ham in 2 stukken. Rol elke asperge strak in een plak ham.
Dit kun je prima voorbereiden tot je gaat bbq-en.
Druppel wat olijfolie over de ham en grill ze ongeveer 1-2 minuten op de bbq of in een grillpan, tot de ham rondom knapperig is. Draai ze zo nu en dan.
Druppel er daarna nog wat olijfolie over en maal er zwarte peper boven.
Het is al zout genoeg door de ham.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten